Napjainkban
a logisztika egy igen gyakran használt fogalom, aminek számtalan definícióját ismerhetjük. Logisztika az energia, személyek, anyagok, alapanyagok, félkész- és késztermékek, információk rendszeren belüli és rendszerek közötti áramlásának tervezésével, vezérlésével, szabályozásával, ellenőrzésével megvalósításával foglalkozó menedzsment-szemlélet, melynek célja a folyamathoz járuló összköltség és a vevőkiszolgálás színvonala közötti optimális elérése.


A logisztika feladata az ellátás (beszerzés) – termelés – elosztás (értékesítés) kapcsolatrendszere, illetve ezek átfutási ideje egyre meghatározóbb a piaci verseny területén. Maga a szó, hogy logisztika, már az ókorban is jelen volt, ekkor még az emberek, illetve kisebb intézmények gondozását illetve annak ellátását jelentette. Később az idők folyamán bővült a logisztika fogalmának meghatározása, mint, a katonaság, a hadsereg ellátása, illetve annak megfelelő mennyiségű élelmiszerrel való ellátása, és a teljes és tökéletes felszereltségének biztosítása. Ez a világháborúkig lényegében nem sokat változott, majd a tömegkultúra és fogyasztói társadalom megjelenésével, illetve a háborús állapotok, és készenlétek elmaradásával, ez a fogalom átkerült a gazdaság, az ipar, illetve a szolgáltatások jellemzőjeként.

Fontos, hogy a raktárunkat a lehető legnagyobb hatékonysággal használjuk ki, hiszen ezzel lehet rengeteget megtakarítani. Érdemes az árucsoportokat alaposan felmérni és a raktári polcrendszereket ennek megfelelően kialakítani. Váratlan újítás vagy épp változás ma már a gazdaságnak illetve a kereskedelemnek köszönhetően bármikor bekövetkezhet. Az egész folyamatban a legalapvetőbb, hogy a minőségi polc és polcrendszer olcsón legyen kialakítva, de ne veszítse el a polcrendszer a mobilitását. Ma már létezik minden termék tárolására alkalmas raktári megoldás, melyben a nagy szerepet játszik a megfelelő teherbírás a mobilitás és a gördíthetőség. Az ilyen magas elvárásoknak is eleget tévő polcrendszerek minden részén megoldást tudnak nyújtani Önnek.