Péntektől működik hivatalosan is szabadstrandként a Cserje utcai partszakasz Velencefürdőn – ezt írta a Velencei – tó Online. Úgy tudjuk, hogy soron kívül az ÁNTSZ kiállíthatja az ehhez szükséges engedélyt. Kiderült az a múlthéten, hogy az összes Velencei – tavi szabadstrandot bezáratta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, pont a nyári szezon kellős közepén. A baj nem a vízminőséggel van a hatóság szerint, hanem inkább az a probléma, hogy engedély nélkül üzemeltek a szabadstrandok. Így a közegészségügyi feltételeknek nem felelnek meg és vízi mentők valamint elsősegélynyújtó helyek sincsenek.


Azon adósoknak, akik az elszámolás után sem fizetnek, két megoldás adódhat: a Nemzeti Eszközkezelő (NET) vagy a magáncsőd jelentése, más néven a készülő adósságrendezési eljárás. Ezen lehetőségek rengeteg ügyfélnek segíthetnek, de az adósok problémáját nem oldja meg, nekik további intézkedések szükségesek – nyilatkozta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója, Nagy Márton.


A Dunnhumby (vagyis a Tesco áruházlánc klubkártyákat működtető leányvállalata) iránt komolyan érdeklődni kezdett a Google. A Google hivatalosan is fontolgatja, hogy felvásárolja a Tesco adatfeldolgozással foglalkozó vállalatát, Dunnhumby-t. Az üzlet lényege, hogy közelebb jussanak a vásárlói szokásokhoz.


Az életünk folyamán rengeteg olyan dolog történik, mely után úgy gondoljuk, hogy a bosszú a minimum, amit tehetünk. Gondoljunk csak bele, hogy mi minden van, ami saját önérzetünket jelentősen bántja. Elveszíthetjük a munkánkat, szakíthatunk egy kapcsolatban, mást nevezhetnek ki olyan posztra, amire úgy gondoljuk csak a mienk lehetett volna és még számtalan helyzetben sérthetnek meg minket. De hogyan álljunk bosszút, hogy az ne legyen törvénytelen, de még is elégtételt vehessünk.


A még újnak számító
cafetéria elem segítséget nyújthat azon dolgozók részére, akik hitellel rendelkeznek. Ez a cafetéria juttatás pedig adómentes. A munkáltatóknak valóban nincs könnyű feladatuk a lakáscélú hitel törlesztésére nyújtott támogatások ügyintézésese tekintetébe. Mindenesetre van megoldás.


A Központi Statisztikai Hivata
l adatai szerint tavaly minimum 31 500 magyar állampolgár távozott legalább egy évre külföldre, majdnem másfélszer annyi, mint egy évvel korábban, és csaknem hat és félszer annyi, mint 2009-ben. A SEEMIG-projekt adatai alapján, 2013 elején 350 ezerre tették a kutatók azoknak a magyaroknak a számát, akik 1989 után, a rendszerváltás követően hagyták el az országot, és legalább egy-másfél évet külföldön éltek.


Ha szeretne
egy versenyképes szakmát szerezni Magyarország legjobb agrárképző intézményében, akkor keress fel minket! A www.aranykalaszos-gazda.hu képző a 2013-as évben az egyik legeredményesebben végzett intézményei közé tartozik. Az agrárképző már több mint 16 éve működik – így ez már bizonyíték a kellő szakmai tapasztalatra is - és ad lehetőséget a hallgatók számára, hogy versenyképes szakmákat megszerezhessenek. Az órát adó oktatók magasan képzett szakemberek, akik egyben neves képviselői is az agrárszektornak. Minden mezőgazdasággal kapcsolatos újítást illetve változást nyomon követnek napról - napra, így mindig a legfrissebb aktualitásokat kapják meg tőlük a hallgatók.