A Jyrobike egy igazán hatalmas találmány, amellyel a gyerekek nem csak pillanatok alatt meg tudnak tanulni biciklizni, de e mellett teljes biztonságban is érezhetik magukat. Ezt az abszolút biztonságot az első kerékbe épített giroszkóp garantálja, melynek köszönhetően az átlag gyermekek mellett mozgássérültek is kiválóan tudják használni, mindenki, aki még esetleg nem képes kora, vagy állapota miatt egyensúlyozásra.

Az ötlet és persze a gép összeállítása egyáltalán nem bonyolult, a beépített nagysebességű giroszkóp magával az első kerékkel koncentrikusan végzi a forgást. Jyrobikeot megbillentik oldalra, azt a giroszkóp azonnal visszaállítja függőleges helyzetbe. A bemutatón látni lehetett, hogy a kerékpár minden kívülről jövő segítség nélkül hogyan gurul és halad egyenesen, függőleges helyzetben, így a tesztek szerint ugyan ez történik, ha egy kisgyermek ül rajta, aki még nem képes egyensúlyozni.


A kötelező biztosítás egy kötelező szerződés, mely mindenkire vonatkozik, aki a gépjárművével a közúti közlekedésben részt kíván venni. Nincs ez máshogy akkor sem, ha egy tulajdonosnak több autója van, vagy ha egy személy több autónak az üzembentartója.